ANKARA-  Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlarla birlikte korsan taşımacıların her yerde boy gösterdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Okulların açılması ile birlikte çocuklarımızın ulaşımının güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması yeniden gündemde.  Özellikle son zamanlarda akaryakıt zamları, yedek parça fiyatlarının artışı gibi sebeplerle piyasada korsan servis araçları artmaya başlıyor. Bu korsan servisler, haksız rekabetin yanı sıra, taşıma yapan araçların ve şoförlerin yetersizliği nedeni ile çocuklarımızın hayatını riske atmaktadır. Hem çocuklarımızı hem velileri hem de taşımacı esnafını mağdur eden korsan taşımacılığın önüne geçilmeli” dedi.

-“ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN SERVİS SEÇİMİNE DİKKAT EDİLMELİ”

Okul servis seçimi konusunda vatandaşların dikkatli olması için uyarıda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Çocuklarımız geleceğimizdir ve onları korumak geleceğimizi korumaktır. Bu yüzden veliler, çocukların can güvenliği için servis seçimine büyük özen göstermeli. Üç beş lira daha ucuz ulaşım için kesinlikle korsan servislere itibar edilmemeli. Çünkü Odaya kayıtlı olmayan korsan servisler çocukların can güvenliğini tehdit ediyor. Esnaf odasına kayıtlı, vergisini ödeyen, TSE belgeli kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı rehber personel bulunduran, aracında son teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, kurallara riayet eden, kısacası servis şoförlüğü yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan esnafımız tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

-“GEÇMİŞ YILLARDAKİ OLUMSUZ OLAYLAR TEKRAR YAŞANMASIN”

Okul servis araçlarının yerine getirmesi gereken zorunluluklar mutlaka denetlenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Geçmiş yıllarda yaşanan bazı olumsuz olayların tekrar cereyan etmemesi için denetimler çok önemli. Bunun için okul servis araçlarında olası kaza riskini veya olası bir kaza sonucu oluşabilecek hasarı en aza indirmek amacıyla gerekli tüm önemler alınmalıdır. Bu amaçla trafik kurallarına uyulmalı, servis araçlarının içi sürekli havalandırılmalı, temiz, bakımlı ve güvenli durumda olmalı, rutin olarak temizliği sağlanmalı, şoför ve rehber personel, öğrencilerin iniş çıkışları sırasında dikkatli olmalı ve öğrencileri güvenli bir yerde bırakmaya dikkat ve özen göstermelidir” diye konuştu.